Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bananen Banaan | 2 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 2 tl tl | |
Suiker Suiker | 225 g g | |
Sinaasappels Sinaasappel | 1 | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 12 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Zure room Zure room | 120 g g | |
Walnoten
Walnoten (grof gehakt) | 50 g g | |
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananen-notenbroodje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de schil van de sinaasappel en pers ze uit. Verwarm het sap met 25 g suiker op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder. Meng de boter, de resterende suiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep er de zure room en de bloem onder en meng goed.
- Pel de bananen en prak ze fijn. Schep samen met het sinaasappelrasp en de noten door het beslag. Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm. Giet er de sinaasappelsiroop over. Zet 50 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen in de vorm.