De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gehaktballetjes op Italiaanse wijze in tomatensaus met puree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Basilicum Basilicum bosjes bosje
Gehakt Gehakt
(varkens- of runder)
600 g g
Eieren Ei1
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes800 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Aardappelen Aardappel800 g g
Boter Boter
(gezouten)
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gehaktballetjes op Italiaanse wijze in tomatensaus met puree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(181)

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Hak de helft van het basilicum fijn en meng samen met het ei en de bloem onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

2. Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Bak ondertussen de sjalotten in olie glazig. Roer er de tomatenpuree onder en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Leg er de gehaktballetjes in en laat nog even doorwarmen.

3. Giet de aardappelen af en pureer ze met een klont gezouten boter. Proef en kruid bij met peper en zout. Serveer de balletjes in tomatensaus met de puree en werk af met het resterende basilicum.