De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepimpte fish & chips

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de 'fish'

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet4
Tarwebloem Tarwebloem
Eieren Ei
(geklutst)
2
Tortillachips Tortillachips
(licht gezouten)
200 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper

Voor de 'chips'

Aardappelen Aardappel
(frietaardappel)
3 - 4
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Voor het wortel-spitskoolslaatje

Wortelen Wortel
(geraspt)
2
Spitskool Spitskool
(geraspt)
0,5
Mayonaise Mayonaise2 el el
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze2 el el
Bieslook Bieslook
(gehakt)
1 el el
Limoensap Limoensap1 el el
Rode uien Rode ui
(fijngesnipperd)
0,5
Peper Peper
Zout Zout

Gepimpte fish & chips

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(6)

Bereiding

  1. Snij de visfilets in repen. Doe de tortillachips in een plastic zakje en ga er met een deegroller over. Doe de kruimels in een diep bord. Kruid de vis met peper en haal de repen eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de verkruimelde chips. Zet koel.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen, met schil, in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepeper en zout toe en meng. Doe er de bloem en een flinke scheut olijfolie bij en hussel goed zodat alle wedges bedekt zijn met een dun laagje bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wedges over. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
  3. Meng de yoghurt met de mayonaise, het limoensap, de rode ui en de bieslook. Kruid met peper en zout. Doe de wortel en spitskool in een kom en schep er de saus onder. Zet koel.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de visreepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer er de aardappelwedges en het groenteslaatje bij.