Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 4 | |
Faux gras Faux gras | 125 g g | |
Champignons Champignons | 125 g g | |
Kookroom Kookroom | 4 el el | |
Porto Porto | 1 el el | |
Broden Brood | 2 sneetjes sneetje | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Gerookt spek Gerookt spek | 8 sneetjes sneetje | |
Aardappelgratin Aardappelgratin | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de bessensaus
Blauwe bessen Blauwe bes | 400 g g | |
Water Water | ||
Sinaasappels
Sinaasappel (geperst) | 1 | |
Suiker Suiker | 4 el el | |
Sausbinder Sausbinder |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde kwartels met faux gras, champignons en spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kwartels aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Snij de faux gras klein en doe samen met de room en de porto in een blender. Mix fijn. Snij het brood en de champignons klein en meng, samen met de tijmblaadjes, onder de faux gras. Vul hiermee de kwartels en bind de pootjes vast. Wikkel elke kwartel in twee sneetjes spek en bind vast met keukentouw. Leg de kwartels in een beboterde ovenschaal en kruid nog bij met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven en bedruppel regelmatig met het braadvocht.
- Bereid de aardappelgratin zoals vermeld op de verpakking.
- Doe de bosbessen met het water, het sinaasappelsap en de suiker in een steelpan en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Bind de saus eventueel met sausbinder.
- Haal de kwartels uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Serveer de kwartels met de aardappelgratin en de bosbessensaus.