Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen Bloemkool | 1 | |
Broccoli's
Broccoli (stronk) | 1 | |
Wortelen Wortel | 4 stukken stuk | |
Groene paprika's Groene paprika | 2 stukken stuk | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | |
Gember Gember | 4 cm cm | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 2 el el | |
Sjalotten Sjalot | 3 | |
Currypoeder Currypoeder | 3 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 800 g g | |
Kokosmelk Kokosmelk | 400 ml ml | |
Munt
Munt (fijngehakt) | 4 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Pasta Pasta | 400 g g | |
Lente-uitjes Lente-ui | 4 | |
Zure room Zure room | 4 el el | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGroentecurry met pasta en zure room
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes van 1 cm. Snij de paprika’s in repen van 1 cm. Meng alle groenten.
2. Pers de look, rasp de gember en roer door 100 ml olijfolie. Kruid met de garam masala, peper en zout en giet over de groenten. Hussel alles goed en schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
3. Pel en snipper de sjalotten. Bak ze in olie glazig. Kruid met het currypoeder en bak 1 minuut verder. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de kokosmelk bij. Breng aan de kook. Schep er vervolgens de geroosterde groenten en de munt bij en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
4. Verwarm de groentecurry op een zacht vuur. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snij de lente-ui in ringen. Kruid de zure room met peper en zout.
5. Giet de pasta af en meng onder de curry. Schep de curry in kommen en werk af met de koriander, lente-ui en een lepeltje zure room.