De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kefta-tajine met tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Olijfolie Olijfolie
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 tl tl
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water100 ml ml
Tomatenblokjes Tomatenblokjes520 g g
Suiker Suiker1 el el
Gehakt Gehakt
(rundergehakt)
800 g g
Eieren Ei1
Peper Peper
Zout Zout

Kefta-tajine met tomatensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(42)

Bereiding

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een tajine (of stoofpot) en stoof de ui en knolfook samen met de specerijen 3 minuten aan.
  2. Los het bouillonblokje op in heet water en voeg samen met de tomatenblokjes en suiker toe aan de tajine. Laat 10 minuten pruttelen.
  3. Kruid ondertussen het rundergehakt royaal met peper en zout en draai er balletjes zo groot als een walnoot van.
  4. Leg de balletjes voorzichtig in de tomatensaus. Breek het ei over de saus. Zet het deksel op de tajine en laat een half uurtje prutellen op een zacht vuur, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.