Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de kletskoppen:
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 40 g g | |
Amandelnoten Amandelnoot | 30 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 75 g g | |
Bruine suiker Bruine suiker | 125 g g | |
Water Water | 25 g g |
Frambozen Framboos | 125 g g | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Suiker Suiker | 100 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 el el | |
Yoghurt Yoghurt | 125 ml ml | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 250 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSnel frambozenroomijs met kletskopjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Prak de frambozen fijn. Meng er het citroensap, de fijne suiker, yoghurt en de vanillesuiker onder. Roer tot de suiker is opgelost.
- Klop de slagroom lobbig en spatel door het frambozenmengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbakjeen laat minstens vier uur opstijven in de vriezer.
- Hak voor de kletskopjes de amandelnoten grof. Voeg er de bloem, bruine suiker en boter aan toe en meng alles goed onder elkaar.Voeg nu het water toe en kneed tot een vast mengsel. Laat minuten 5 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Draai bolletjes van het mengsel en druk ze plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
- Schep bolletjes ijs uit het frambozenijs en leg elk bolletje tussen 2 kletskopjes. Serveer meteen.