Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Krielaardappelen Krielaardappel | 250 g g | |
Mosselen Mosselen | 500 g g | |
Zalmfilets
Zalmfilet (in blokjes ) | 500 g g | |
Uien
Ui (in partjes) | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Courgettes Courgette | 0,5 | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Wortelen Wortel | 1 | |
Tomaten Tomaat | 2 | |
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | |
Currypoeder Currypoeder | 1 kg kg | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 250 ml ml | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Water
Water (heet) | 250 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 150 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWaterzooi met mosselen en zalm
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de krieltjes in plakjes. Spoel de mosselen grondig. Snij de courgette, wortelen en prei in julienne. Kruid de zalmblokjes met peper en zout.
- Leg de zalmblokjes en de mosselen in het diepe stoominzetstuk. Leg de krieltjes in het lage stoominzetstuk. Kruid met peper en zout. Doe het bosje peterselie in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Duw de peterselie die tegen de randen kleeft met de spatel naar beneden en hak opnieuw. Schep de peterselie uit de mixkom en maak de kom schoon.
- Pel de ui en de look. Snij de ui in partjes. Halveer de tomaten en doe ze samen met de ui en de look in de mixkom. Hak alles 5 seconden/stand 6. Doe er de in julienne gesneden groenten bij. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit alles roast/100°C/4 minuten. Voeg de witte wijn, bouillon en het currypoeder toe. Kruid met peper en zout. Plaats het diepe en lage stoominzetstuk op de mixkom, doe het deksel erop en stoom alles steamer/12 minuten.
- Verwijder het stoominzetstuk en verdeel de vis, mosselen en krieltjes over de borden. Giet de room in de mixkom en zet nog even op reverse/1 minuut/90°C/stand 1. Verdeel de waterzooi over de borden en werk af met de gehakte peterselie.