Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkensbrochettes Varkensbrochette | 700 g g | |
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur | 4 el el | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Boter Boter | 20 g g | |
Amandelnoten
Amandelnoot (gehakt) | 3 el el | |
Ananassen Ananas | 1 | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 3 el el | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (beetgaar gekookt) | 350 g g | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoete varkensbrochettes met ananasspiesjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de confituur en citroensap in een kommetje en warm op in de microgolfoven tot de confituur zachter is. Bestrijk hier de brochetten mee.
- Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de brochetten gaar. Draai geregeld om.
- Schil de ananas en verwijder vruchtvlees van de harde kern. Haal de pitjes eruit. Snij vervolgens in gelijke stukjes (2 x 2 cm). Rijg de ananasblokjes aan spiesen, besmeer ze met honing en rooster ze 10 minuten op de barbecue of grillpan. Keer regelmatig om.
- Verhit de olijfolie en bak de aardappeltjes goudbruin. Zet het vuur uit en schep er de lente-ui en peterselie onder. Kruid met peper en zout.
- Serveer de brochetten met de gegrilde ananas en bestrooi met de gehakte amandelen. Geef er de aardappeltjes bij.
TIP: Ook leuk als presentatie: Snij de ananas met kroon in twee. Snij elke halve ananas in 4 parten en verwijder de kern. Grill op de barbecue.