Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Couscous Couscous | 200 g g | |
komkommers Komkommer | 1 | |
Radijzen Radijs | 1 bussels bussel | |
Gele paprika's Gele paprika | 1 | |
Munt
Munt (fijngesneden) | 1 bosjes bosje | |
Koriander
Koriander (fijngesneden) | 1 bosjes bosje | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Granaatappels Granaatappel | 1 | |
Honing Honing | 4 el el | |
Lamskoteleten Lamskotelet | 800 g g | |
Runderbouillon Runderbouillon | 400 ml ml | |
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | |
Amandelnoten
Amandelnoot (grof gehakt) | 30 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de couscous in een diepe kom. Schenk er de hete bouillon bij, dek af en laat 5 minuten wellen.Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de radijsjesin plakjes. Snij de paprika in blokjes. Verwijder de pitjes van de granaatappel.
- Kruid de koteletjes met peper en zout. Verhit een klont boter en bak de koteletjes 3 à 4 minuten langs elkekant. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met 1 eetlepel honing. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de witte wijn, voeg de tijm toe en laat de wijn voor de helft inkoken. Voeg de resterende honing toe enlaat nog 1 minuut doorkoken. Meng de bloem met 1 eetlepel boter en voeg dit beetje bij beetje bij de saus tot ze begintin te dikken.
- Roer de couscous los met een vork. Meng er alle groenten, de munt en koriander en een scheutje olijfolie onder.Schep de couscous op een grote schaal. Strooi er de granaatappelpitjes en de amandelen over. Leg erde koteletjes bij en serveer met de tijmsaus.