« Terug

2 x oosters hapje: Aziatische kipspiesjes & paksoisoepje met black tigers

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.

1. Hak de chilipeper fijn. Pers de look. Hak de helft van de koriander fijn. Maak een marinade met de warme bouillon, limoensap, gember, gehakte koriander, bruine suiker, chilipeper en look. Kruid met peper en zout en meng goed onder elkaar tot de suiker is opgelost. Schep hier de kippenblokjes onder, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
2. Rijg de kippenblokjes aan spiesjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en werk af met de resterende koriander, lente-ui en de fijngehakte pindanoten.

1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de witte stengels van de paksoi in reepjes. Bewaar de groene bladeren.
2. Fruit de geperste look met de gember in wat olijfolie. Voeg de wortelplakjes, paksoi en currypoeder toe en roerbak 2 minuten. Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Snij de paksoi bladeren in reepjes en voeg toe aan de soep. Voeg ook de black tigers toe en laat de soep nog 3 minuten verder sudderen. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en serveer meteen.