De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Aperitiefhapjes met een upgrade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappel met mangochutney en krokante kippenvinger

Mango's Mango1
Rode uien Rode ui1
Suiker Suiker100 g g
Azijn Azijn100 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kipfilets Kipfilet
(in reepjes )
1
Eieren Ei1
Paneermeel Paneermeel
Peterselie Peterselie
(gehakt + enkel takjes )
2 el el
Tarwebloem Tarwebloem
Olijfolie Olijfolie
Zoete aardappelen Zoete aardappel2
Peper Peper
Zout Zout

Oesters met frisse vinaigrette

Oesters Oester12
Munt Munt
(+ extra om af te werken )
Lente-uitjes Lente-ui2
Citroenen Citroen0,5
Balsamicoazijn Balsamicoazijn2 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing0,5 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Scampi fritti met komkommertartaar op witloofblad

komkommers Komkommer0,5
Scampi fritti Scampi fritti4
Zure room Zure room2 el el
Citroensap Citroensap0,5 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd )
1
Peterselie Peterselie
(gehakt)
1 tl tl
Stronkjes witloof Stronkje witloof1
Peper Peper
Zout Zout

Garnaalkroketten met salsa van kerstomaatjes

Verse garnaalkroketten Verse garnaalkroket4
Kerstomaten Kerstomaat200 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd )
1
Olijfolie Olijfolie2 el el
Balsamicoazijn Balsamicoazijn2 el el
Basilicum Basilicum
(gehakt + extra blaadjes om af te werken)
1 tl tl
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Vissalade met hartige crumble en gegrilde courgette

Vissalade Vissalade110 g g
Courgettes Courgette
(in 4 dikke plakken )
1
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Boter Boter40 g g
Tarwebloem Tarwebloem60 g g
Havermout Havermout40 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Oude kaas Oude kaas
(geraspt)
40 g g

Zalmtartaar met avocadomousse

Zalmtartaar Zalmtartaar
Avocado's Avocado1
Zure room Zure room2 el el
Limoenen Limoen
(sap )
0,5
Broden Brood2 sneetjes sneetje
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Slaharten little gem Slahart little gem1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Aperitiefhapjes met een upgrade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:20 u.
(13)

Bereiding

Zoete aardappel met mangochutney en krokante kippenvinger (45 minuten)

  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui. Doe de mango met de ui, de suiker, de azijn en de geperste look in een steelpannetje en laat een halfuur op een zacht vuur pruttelen.
  2. Kruid de kippenreepjes met peper en zout. Kluts het ei in een diep bord. Doe het paneermeel met de peterselie in een ander bord en de bloem in een derde bord. Haal de reepje eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak de kippenreepjes goudbruin in hete olijfolie.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in 8 plakken. Bak ze in hete olijfolie beetgaar. Schep op elk plakje een lepeltje mangochutney. Leg er een kippenvinger op en werk af met een takje peterselie.

Oesters met frisse vinaigrette (20 minuten)

  1. Snij de lente-uitjes en de muntblaadjes fijn. Doe ze samen in een kommetje en meng er het sap en de geraspte schil van de halve citroen, de balsamico, de honing en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
  2. Open de oesters, giet het water weg en snij ze voorzichtig los van de schelp. Schep op elke oester wat van de vinaigrette. Werk af met een blaadje munt. Serveer meteen.

Scampi fritti met komkommertartaar op witloofblad (15 minuten)

  1. Haal de blaadjes van de witloofstronk voorzichtig los. Neem 4 mooie blaadjes om op te vullen.
  2. Snij de komkommer door, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne blokjes. Meng er de zure room, het citroensap, het sjalotje en de peterselie door. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de scampi. Vul elk witloofblaadje met de komkommertartaar en leg er telkens een gebakken scampi op.

Garnaalkroketten met salsa van kerstomaatjes (20 minuten)

  1. Verwijder de pitjes van de kerstomaatjes en snij in fijne blokjes. Meng er het sjalotje, de olijfolie, de balsamico, de basilicum en de tijm onder. Kruid met peper en zout. Zet koel.
  2. Bak de garnaalkroketten. Leg elke kroket op een klein amusebordje en schep er wat van de tomatensalsa op. Werk af met een takje tijm.

Vissalade met hartige crumble en gegrilde courgette (25 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de crumble de boter met de bloem, de havermout, de pijnboompitten en de geraspte kaas tot een kruimelig deeg. Spreid de crumble uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
  2. Besmeer de courgetteplakken met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze beetgaar in de grillpan.
  3. Schep op elke courgetteplak een lepel van de vissalade. Strooi er de krokante crumble over en werk af met een blaadje basilicum.

Zalmtartaar met avocadomousse (15 minuten)

  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork fijn. Meng er de zure room, het limoensap en de helft van de bieslook onder. Kruid met peper en zout. Zet koel.
  2. Snij het brood in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de blaadjes van de little gem voorzichtig los. Kies er de 4 mooiste blaadjes uit. Schep op elk blaadje wat avocadomousse en daarbovenop een lepel van de zalmtartaar. Werk af met de croutons en de resterende bieslook.