Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Appelsap Appelsap | 240 ml ml | |
Spuitwater Spuitwater | 800 ml ml | |
Ijsblokjes
Ijsblokjes (crushed) |
Voor de venkelsiroop
Water Water | 700 ml ml | |
Suiker Suiker | 700 g g | |
Citroenen
Citroen (sap en geraspte schil ) | 0,5 | |
Venkels
Venkel (met veel loof, alles fijngehakt ) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAppel-anijsmocktail
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng het water met de suiker, het citroensap en -rasp, de venkel en het loof al roerend aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen en haal de siroop door en zeef.
- Vul vier glazen met ijs. Meng voor elk glas 2 à 3 eetlepels venkelsiroop met 60 ml appelsap en 200 ml spuitwater.
- Giet over het ijs en werk af met wat venkelloof.
- De resterende siroop kun je in een gesteriliseerd flesje enkel weken bewaren.