« Terug
Aspergetaart met ricotta en ham
Videorecept
Lente
Toevoegen aan favorieten
Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.
Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.
Cookies have to be enabled to store favorites.
Afdrukken
Voorstellen
Recept delen
Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.
Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.
Cookies have to be enabled to store favorites.
Bereiding
Kooktijd:
50 min.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rol beide stukken kruimeldeeg uit tot 1 grote lap van 5 mm dik en bekleed er een bakvorm van 20 op 30 cm mee. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen of ongekookte rijst. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en papier en zet nog eens 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
- Maak de asperges schoon. Klop het ei met de ricotta, room en melk los. Voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout.
- Leg de ham op de taartbodem. Schep er het ricottamengsel op en strijk mooi uit. Verdeel er de asperges over en zet de taart nog eens 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de bieslook.