De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bloemkoolsteak met bloemkoolpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool1
Melk Melk
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
15 g g
Tijm Tijm10 g g
Citroenen Citroen
(geperst en geraspt)
0,5
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Bloemkoolsteak met bloemkoolpuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(12)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd met een scherp mes de bloemkool doormidden. Snijd vervolgens van elke helft een dik plak van 2 cm, zodat je 2 mooie 'steaks' krijgt.
  3. Snijd de rest van de bloemkool in stukken en zet onder in gezouten water. Kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Kruid de bloemkoolsteaks met peper en zout en bak 2 minuten aan elke zijde goudbruin zodat je een mooi korstje krijgt.
  5. Leg de steaks op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
  6. Rits de tijmblaadjes. Meng de tijm, de fijngehakte peterselie, de knoflook, de sjalot, de zeste en het sap van citroen met een flinke scheut olijfolie tot een dressing. Proef en kruid met peper en zout.
  7. Giet de bloemkool af en meng met een klontje boter, een scheutje melk, een snufje nootmuskaat en peper en zout in een blender. Mix tot een gladde puree.
  8. Verdeel de bloemkoolpuree over twee borden, leg er de steaks op en werk af met de dressing.