Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rijst Rijst | 150 g g | |
Suiker Suiker | 300 g g | |
Boter Boter | 150 g g | |
Citroenen
Citroen (rasp van de citroen) | 1 | |
Eieren Ei | 6 | |
Melk Melk | 450 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 10 g g | |
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBolo de arroz
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Blend de rijst tot bloem. Klop suiker, zachte boter en citroenrasp tot een glad geheel. Klop de eieren met de melk los en meng bij het suikermengsel. Klop dit alles op tot een romig geheel. Meng bloem, bakpoeder en rijstbloem samen met een snufje zout tot een homogeen mengsel.
- Snij repen van 6 centimeter uit bakpapier en bekleed hier 12 bakringen mee. Opgelet, er moet nog een stukje bakpapier uitsteken! Zet de ringen met bakpapier op een ovenplaat. Vul de ringen tot 2/3de van het bakpapier met het mengsel en bak de cakejes gedurende 5 minuten op 200°C.
- Zet de oven opnieuw op 180°C en bak de cakejes verder tot ze gaar zijn. Dit weet je door met een satéstokje in de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Klaar!
- Strooi net voor ze gaar zijn nog wat suiker bovenop voor een extra korstje.