Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parkkonijnen
Parkkonijn (in stukken) | 1 | |
Sjalotten Sjalot | 4 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 200 g g | |
Jonge wortels Jonge wortel | 12 | |
Kikkererwten
Kikkererwten (uitgelekt) | 250 g g | |
Champignons
Champignons ( in partjes) | 250 g g | |
Rode wijn Rode wijn | 500 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 500 ml ml | |
Peterselie
Peterselie ( fijngesneden + extra takjes ) | ||
Tijm Tijm | 4 takjes takje | |
Honing Honing | 2 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBoterzacht konijn met worteltjes en kikkererwten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de sjalotten en halveer ze. Dep de stukken konijn droog met keukenpapier. Laat een flinke klont boter smelten. Kruid het konijn met peper & zout en bak het vleesrondom aan. Schep uit de pan.
- Bak de sjalotten en het spek in dezelfde stoofpot even op. Voeg de champignons toe en laat meebakken. Strooi er de bloem over en roerbak 2 minuten.Blus met de wijn en giet er de bouillon bij. Roer er de mosterd en de honing onder. Breng aan de kook, voeg het konijn opnieuw toe en zet het vuur lager. Voeg de peterselie en tijm toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur op een laag vuur sudderen.
- Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten en worteltjes toe.Werk het stoofpotje af met extra takjes peterselie.
Lekker met stevig, bruin brood of puree.