De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Broccolimuffins met spekjes en kwarteleitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot0,5
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Broccoli's Broccoli0,25
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
100 g g
Olijfolie Olijfolie
Halfvolle melk Halfvolle melk30 cl cl
Eieren Ei2
Tarwebloem Tarwebloem210 g g
Bakpoeder Bakpoeder2 tl tl
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 tl tl
Kwarteleitjes Kwarteleitje6
Peper Peper
Zout Zout

Broccolimuffins met spekjes en kwarteleitjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de sjalot en knoflook. Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Stoof de sjalot, knoflook en broccoli samen met de spekblokjes in enkele eetlepels olijfolie.
  3. Meng de melk met de eieren en voeg de bloem, het bakpoeder, de fijngehakte peterselie en de gestoofde broccoli toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vet een muffinvorm in met olijfolie en verdeel er het beslag over. Bak de muffins 18 minuten in de oven.
  5. Breek een kwarteleitje over elke muffin en bak de muffins nog 2 minuten in de oven.

ONZE WIJNTIP: Médoc AOP Château La Raze Beauvallet, 2012