« Terug

Broccolipuree met wortel en kippengehaktballetjes

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Broccolipuree met wortel en kippengehaktballetjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
  1. Hak de sjalot, peterselie en de amandelen fijn. Meng deze door het gehakt, voeg de eieren toe en breng op smaak met peper, kippenkruiden en paprikapoeder. Draai vervolgens gelijke balletjes.
  2. Snijd de wortelen en rode ui in gelijke stukken en stoof deze gaar in een pan met olijfolie. Breng op smaak met honing, peper en zout.
  3. Breng intussen water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en broccoli in gelijke stukken. Gaar ze in een stoommandje boven de kookpot.
  4. Bak de gehaktballetjes in olijfolie tot ze gaar zijn en een mooie korst hebben.
  5. Pureer ondertussen de aardappelen en broccoli en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de erwtjes toe en meng het geheel goed.
  6. Serveer de puree met de gestoofde wortel en de gehaktballetjes. Werk eventueel af met verse bladpeterselie.

Elke dag de rit om de kinderen af te zetten, naar het werk sprinten, dan zorgen dat het avondeten in een goeie tijd op tafel komt,… da’s toch eigenlijk ook topsport. En daarom hebben wij aan de nutritionist van Deceuninck - Quick-Step, gevraagd wat je best kan eten, om er dag na dag een patat op te kunnen geven.

Ontdek hier alle recepten van Marije.