« Terug

Canard au vin met gepofte rode ui en pastinaakfrietjes

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
Bereidingstijd
Niveau
Canard au vin met gepofte rode ui en pastinaakfrietjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 90 min.
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de ui in fijne stukjes. Pel en hak het teentje look en plet tot pulp.
  2. Zet een zeer ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt een groot klontje boter in deze pot. Leg de eendenbouten op de velkant in de bruisende boter. Kruid ze met een beetje zout en peper. Laat het vlees zo’n 4 tot 5 minuten kleuren en draai de bouten om. Haal ze een paar minuten later uit de pan en zet het vlees opzij.
  3. Doe de ui en de lookpulp in de pot met het braadvet. Roer en stoof glazig in enkele minuten.
  4. Voeg de bloem toe aan de gestoofde uien. Laat de bloem kort meebakken. Voeg het kruidentuiltje, de tijm en de eendenbouten toe. Blus het geheel met de rode wijn, de rode porto en giet het sap van de sinaasappel erbij. Voeg tenslotte de honing toe.
  5. Plaats het deksel op de stoofpot en schuif de stoofpot in de hete oven van 160°C. Laat ongeveer 1 uur en 15 minuten garen.
  6. Schuif de laatste 30 minuten een ovenschaal met de rode uien bij in de oven. Haal de gegaarde uien er vervolgens uit, verwijder de schil en halveer ze. Besprenkel ze met wat peper en zout en een beetje olijfolie. Verdeel de ui bij de eendenbouten en serveer het gerecht met lekkere pastinaakfrietjes en een stronkje gebakken witloof.

Pastinaakfrietjes:

  1. Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de pastinaak. Snij de pastinaak vervolgens in de vorm van frietjes.
  2. Spoel de pastinaakfrietjes goed en dep droog. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat grof zout.
  3. Bak de frietjes bruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze minstens één keer om tijdens het bakproces. 

TIP: Hoe dunner de frietjes, hoe knapperiger ze worden.