De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chateaubriand met stroganoffsaus en frietjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stukken chateaubriand Stuk chateaubriand4
Frieten Frieten400 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree70 g g
Uien Ui1
Rode paprika's Rode paprika1
Vodka Vodka2 el el
Rode wijn Rode wijn1 dl dl
Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Kookroom Kookroom3 el el
Boter Boter60 g g
Water Water
(warm)
1 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

Chateaubriand met stroganoffsaus en frietjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(31)

Bereiding

  1. Pel de ui en snipper hem fijn en snijd de paprika in blokjes.
  2. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en laat hierin de ui en de paprika even aanbakken.
  3. Roer de wodka en de tomatenpuree erdoor.
  4. Voeg de cayennepeper, de rode wijn, het warm water en het bouillonblokje toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus niet meer koken.
  6. Voeg de room toe en laat de saus op een zacht vuur licht binden.
  7. Verhit ondertussen in een andere pan de rest van de boter en bak de chateaubriands gedurende ca. 5 min op een hoog vuur aan beide kanten bruin.
  8. Bak de frietjes.
  9. Serveer ondertussen het vlees met de saus op een bord en voeg de frietjes toe.