« Terug

Chocolade-bananentaart met slagroom

Lekker elke dag

Videorecept

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Chocolade-bananentaart met slagroom_main_play
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Bekleed de vorm met het kruimeldeeg en druk de randen goed aan. Snij overtollig deeg weg. Zet in de koelkast.
  2. Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuur. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 1 zakje vanillesuiker en breng op smaak met 1 el citroensap. Klop de eidooiers schuimig met de suiker.
  3. Giet de afgekoelde chocoladesaus in een straaltje bij het dooiermengsel. Klop stevig door. Spatel er daarna het stijfgeklopte eiwit onder. Schep de chocoladevulling op de deegbodem en zet 45 minuten in de oven. Laat de taart eerst even afkoelen in de vorm en dan op een rooster.
  4. Schil de bananen, snij ze in plakjes en bedruppel met het resterende citroensap. Verdeel de plakjes over de taart. Klop de slagroom met het resterende zakje vanillesuiker stijf. Spatel bovenop de taart en rasp er nog wat chocolade over.