Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pure chocolade Pure chocolade | 150 g g | |
Frambozen
Framboos (+ extra om af te werken) | 150 g g | |
Suiker Suiker | 30 g g | |
Kookroom Kookroom | 250 ml ml | |
Gelatine Gelatine | 3 | |
Munt Munt | bosjes bosje | |
Kant-en-klare cakes Kant-en-klare cake | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladekuipjes met frambozenmousse
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven. Giet de chocolade in siliconen muffin- of taartvormpjesen draai met de vormpjes zodat de binnenkant volledig is bedekt met chocolade. Giet overtollige chocolade uit de vormpjes.Zet de vormpjes in de koelkast zodat de chocolade terug hard kan worden. Giet de resterende chocolade in een spuitzak met kleine monden teken op bakpapier hartjes met de chocolade. Laat ook uitharden in de koelkast.
- Meng de suiker met de frambozen en pureer alles fijn. Week de gelatine in koud water.Warm het frambozenmengsel op. Knijp de gelatine uit en roer onder de warme frambozen. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen totkamertemperatuur. Klop ondertussen de room stijf en haal de chocolade kuipjes voorzichtig uit hun vormpje. Steek met een ring kleine rondjes van 1/2 cm dik uit de cake. Leg ze op de bodem van dechocolade kuipjes. Schep het frambozenmengsel door de opgeklopte room. Verdeel de mousse over de chocolade kuipjes en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Haal de chocolade hartjes van het bakpapier. Werk de frambozenkuipjes voor het serveren af met een takje munt, een extra framboos en een chocolade hartje.