Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zandkoeken Zandkoek | 200 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 1 el el | |
Boter
Boter (gesmolten) | 50 g g | |
Chocolade naar keuze
Chocolade naar keuze (mix pure en melkchocolade) | 400 g g | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 250 ml ml | |
Eiwitten Eiwit | 4 | |
Suiker
Suiker (fijne) | 220 g g | |
Frambozen Framboos | 80 g g | |
Aardbeien Aardbei | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladetaart met meringue
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de koekjes, samen met het cacaopoeder en de gesmolten boter in een blender en mix fijn. Schep alles in een taartvorm en druk goed aan, ook aan de randjes. Zet 15 minuten koel.
- Verwarm de room met de chocolade op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Snijd de vruchten klein en meng onder het mengsel. Giet op de taartbodem en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim op de taart en vorm met een spatel mooie pieken. Zet de taart 15 minuten in de oven tot de pieken licht bruin worden. Laat afkoelen.