De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Churros met chocoladesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de chocoladesaus

Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)2 dl dl
Pure chocolade Pure chocolade
(70% cacao)
100 g g
Zout Zout
(uit de molen)

Voor de churros

Water Water225 ml ml
Boter Boter50 g g
Tarwebloem Tarwebloem
(gezeefd)
180 g g
Eieren Ei2
Suiker Suiker150 g g
Zonnebloemolie Zonnebloemolie

Churros met chocoladesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(55)

Bereiding

Voor de chocoladesaus

  1. Breng de room zachtjes aan de kook.
  2. Zet het vuur uit en meng er de chocolade en een snuifje zout uit de molen door.

Voor de churros

  1. Breng het water samen met de boter en een flinke snuif zout aan de kook.
  2. Verlaag het vuur en voeg in één keer de gezeefde bloem toe.
  3. Meng met een houten lepel de massa ongeveer 2 minuten stevig dooreen tot je een homogeen, glad deeg krijgt dat gemakkelijk van de bodem los komt. Haal het deeg van het vuur en doe het in een kom.
  4. Laat het deeg een kwartiertje afkoelen en meng er dan één voor één de eieren onder. Roer telkens stevig door tot al het vocht opgenomen is.
  5. Doe het deeg in de spuitzak en verwarm in een hoge kookpot 5 cm olie tot 180°C.
  6. Spuit slierten in de hete olie en bak rondom rond goudbruin.
  7. Zet een diep bord met de suiker klaar en meng de churros van zodra ze uit de olie komen onmiddellijk door de suiker. Zo blijft het suikerlaagje mooi plakken.
  8. Serveer ze warm samen met de chocoladesaus.