Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de chocoladesaus
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 2 dl dl | |
Pure chocolade
Pure chocolade (70% cacao) | 100 g g | |
Zout
Zout (uit de molen) |
Voor de churros
Water Water | 225 ml ml | |
Boter Boter | 50 g g | |
Tarwebloem
Tarwebloem (gezeefd) | 180 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Suiker Suiker | 150 g g | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChurros met chocoladesaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de chocoladesaus
- Breng de room zachtjes aan de kook.
- Zet het vuur uit en meng er de chocolade en een snuifje zout uit de molen door.
Voor de churros
- Breng het water samen met de boter en een flinke snuif zout aan de kook.
- Verlaag het vuur en voeg in één keer de gezeefde bloem toe.
- Meng met een houten lepel de massa ongeveer 2 minuten stevig dooreen tot je een homogeen, glad deeg krijgt dat gemakkelijk van de bodem los komt. Haal het deeg van het vuur en doe het in een kom.
- Laat het deeg een kwartiertje afkoelen en meng er dan één voor één de eieren onder. Roer telkens stevig door tot al het vocht opgenomen is.
- Doe het deeg in de spuitzak en verwarm in een hoge kookpot 5 cm olie tot 180°C.
- Spuit slierten in de hete olie en bak rondom rond goudbruin.
- Zet een diep bord met de suiker klaar en meng de churros van zodra ze uit de olie komen onmiddellijk door de suiker. Zo blijft het suikerlaagje mooi plakken.
- Serveer ze warm samen met de chocoladesaus.