« Terug

Cordon bleu met prei en kroketjes

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Cordon bleu met prei en kroketjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze op een zacht vuur uitdampen. Stamp ze tot een fijne puree, zonder brokjes. Roer er 1 eidooier onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de puree goed afkoelen. Vul een spuitzak met puree en snij de tip van de zak weg (met zo'n 3 centimeter diameter). Spuit in een vlotte beweging en op een bebloemd werkblad lange worsten van de puree. Snij de worsten in stukken van 5 cm. Kluts het eiwit van de resterende 3 eieren los en doe de bloem en het paneermeel in twee aparte borden. Kruid het eiwit met peper en zout. Wentel de kroketten eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Zet de kroketten even apart.
  2. Snij het donkergroen van de prei en spoel de stronken schoon. Snij de preistengels in halve ringen en bak ze even aan in boter. Kruid met peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat op een zacht vuur garen.
  3. Verwarm de friteuse. Smelt voor de kaassaus de boter en roer er de bloem door. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer de kaas door de saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de prei toe en schep goed om.
  4. Bak de cordon bleu goudbruin en gaar in boter. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse. Serveer de cordon bleu met de prei in kaassaus en de kroketjes. Werk af met de peterselie.