« Terug

Crispy kip curry

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Crispy kip curry
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
  1. Schil de ananas en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in stukjes. Schil en snijd de wortels in stukjes en snipper de ui. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Verwarm een scheutje olie in een wok op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de wortels en de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Kruid met currypoeder, peper en zout. Voeg dan de ananas toe en blus met witte wijn, room en kippenbouillon. Laat 10 à 15 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Zet een bord met bloem, een bord met losgeklopt ei en een bord met paneermeel op het werkblad. Kruid de kippenborsthaasjes met peper en zout en haal ze een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel.
  5. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de gepaneerde kippenborsthaasjes ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde. Serveer met rijst en groente-currysaus.