Keukentips

Taal

NL | FR
Boodschappenlijst Favoriete recepten Favorieten
« Terug naar recepten

Croque met basilicumboter

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

25 min.
Bereidingstijd
Niveau
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 25 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pluk een aantal basilicumblaadjes en hak ze fijn. Meng ze met boter, de citroenschil, zout en peper. Halveer het ciabattabrood, snijd overlangs door en bestrijk met de basilicumboter.
  3. Was de tomaatjes en snijd ze in stukjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in schijfjes. Beleg de onderste helften van de ciabatta met hesp, tomaatjes en mozzarella en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Plaats daarnaast de bovenste helften van de ciabatta met de boterkant naar boven. Laat ze 5 à 6 minuten bakken in de oven op 200 °C.
  4. Was ondertussen de rucola en neem enkele blaadjes. Verdeel de blaadjes over de ciabatta en leg de bovenste helften op de onderste broodjes. Halveer de broodjes nogmaals indien gewenst.