De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Croque met basilicumboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Basilicum Basilicum0,5 plantjes plantje
Boter Boter60 g g
Citroenrasp Citroenrasp0,5 tl tl
Ciabatta's Ciabatta1
Kerstomaten Kerstomaat75 g g
Mozzarella Mozzarella125 g g
Gekookte ham Gekookte ham4 sneetjes sneetje
Rucola Rucola25 g g
Zeezout Zeezout
Peper Peper

Croque met basilicumboter

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(8)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pluk een aantal basilicumblaadjes en hak ze fijn. Meng ze met boter, de citroenschil, zout en peper. Halveer het ciabattabrood, snijd overlangs door en bestrijk met de basilicumboter.
  3. Was de tomaatjes en snijd ze in stukjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in schijfjes. Beleg de onderste helften van de ciabatta met hesp, tomaatjes en mozzarella en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Plaats daarnaast de bovenste helften van de ciabatta met de boterkant naar boven. Laat ze 5 à 6 minuten bakken in de oven op 200 °C.
  4. Was ondertussen de rucola en neem enkele blaadjes. Verdeel de blaadjes over de ciabatta en leg de bovenste helften op de onderste broodjes. Halveer de broodjes nogmaals indien gewenst.