Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | |
Uien Ui | 2 | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Peterselie Peterselie | ||
Witte wijn Witte wijn | 300 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Water Water | 200 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 125 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Arachideolie Arachideolie | 200 ml ml | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Citroenen
Citroen (in schijfjes) | 1 | |
Mayonaise Mayonaise | 3 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Kappertjes Kappertjes | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrunchy mosselspiesjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de mosselen schoon. Hak de prei en de uien fijn. Snipper de peterselie fijn.
- Verwarm de olie in een diep pot en stoof hierin de prei en de uien. Voeg de mosselen en de peterselie toe. Giet er de wijn over en sluit de pan. Laat de mosselen op hoog vuur opengaan. Kruid met peper en zout.
- Haal de mosselen uit hun schelp.
- Maak een beslagje van het water en de bloem en kruid met peper en zout. Voeg het ei toe en klop even flink door.
- Verwarm de arachideolie. Dompel de mosselen in het beslag en bak ze goudbruin in de olie. Rijg ze op spiesjes.
- Mix alle ingrediënten voor de saus. Serveer samen met de citroenpartjes bij de mosselen.
TIP: Voor een meer exotische smaak kun je nog wat kruiden door het beslag mengen.