De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Crunchy mosselspiesjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen2 kg kg
Uien Ui2
Preistengels Preistengel1
Peterselie Peterselie
Witte wijn Witte wijn300 ml ml
Olijfolie Olijfolie3 el el
Water Water200 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem125 g g
Eieren Ei1
Arachideolie Arachideolie200 ml ml
Peper Peper
Zout Zout
Citroenen Citroen
(in schijfjes)
1
Mayonaise Mayonaise3 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Mosterd Mosterd1 el el
Kappertjes Kappertjes2 el el

Crunchy mosselspiesjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(5)

Bereiding

  1. Maak de mosselen schoon. Hak de prei en de uien fijn. Snipper de peterselie fijn.
  2. Verwarm de olie in een diep pot en stoof hierin de prei en de uien. Voeg de mosselen en de peterselie toe. Giet er de wijn over en sluit de pan. Laat de mosselen op hoog vuur opengaan. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de mosselen uit hun schelp.
  4. Maak een beslagje van het water en de bloem en kruid met peper en zout. Voeg het ei toe en klop even flink door.
  5. Verwarm de arachideolie. Dompel de mosselen in het beslag en bak ze goudbruin in de olie. Rijg ze op spiesjes.
  6. Mix alle ingrediënten voor de saus. Serveer samen met de citroenpartjes bij de mosselen.

TIP: Voor een meer exotische smaak kun je nog wat kruiden door het beslag mengen.