Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 2 | |
Sjalotten Sjalot | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Risotto met truffel Risotto met truffel | 600 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 2 dl dl | |
Boter Boter | 50 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 30 g g | |
Broccoli's Broccoli | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de groentebouillon
Water Water | 6 dl dl | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1,5 blokjes blokje |
Voor de sinaasappel-portosaus
Rode porto Rode porto | 1 dl dl | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 4 dl dl | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geperst) | 2 | |
Boter Boter | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEendenborst met sinaasappel-portosaus en risotto
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak eerst de groentebouillon:Breng het water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat even opkoken.
- Snipper de sjalotten en fruit in de olijfolie. Voeg de gesnipperde knoflook en de risotto met truffel toe. Roerbak even tot de risotto glazig is. Blus met de witte wijn en zet het vuur lager. Voeg, als de wijn opgenomen is, beetje bij beetje de groentebouillon toe tot deze volledig opgenomen is door de risotto. Roer vlak voor het serveren de helft van de boter en de geraspte Parmigiano Reggiano onder de risotto. Kruid met peper en zout.
- Maak de sinaasappel-portosaus:Kook de bouillon op met de porto en het sinaasappelsap. Laat voor de helft inkoken. Werk af met de boter zonder verder te laten koken.
- Blancheer de broccoliroosjes.
- Bak de eendenborstfilets op een matig vuur in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
- Serveer de eendenborst met de sinaasappel-portosaus, broccoli en risotto.
TIP: Snijd eventueel enkele extra sinaasappels 'à vif' en werk de saus af met enkele partjes.