« Terug

Erwten-muntpuree met ham en gekookt eitje

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 min.
Bereidingstijd
Niveau
Erwten-muntpuree met ham en gekookt eitje_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 20 min.
  1. Pel de sjalot, doe in de mixkom en hak 6 seconden/stand 5. Duw restjes met de spatel naar beneden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten/100°C. Voeg de erwtjes en de bouillon toe en kook alles reverse/6 minuten/100°C/stand 1.
  2. Bak ondertussen de ham in een droge koekenpan krokant en kook de eitjes in 6 minuten zacht. Giet de erwtjes af, maar bewaar de bouillon. Doe de erwtjes terug in de mixkom, voeg het limoensap, de munt, 4 el bouillon, peper en zout toe en pureer alles 25 seconden/stand 6-8. Voeg de zongedroogde tomaten toe en hak alles 30 seconden/stand 4.
  3. Verdeel de puree over de borden en werk af met de ham, een gehalveerd eitje en een extra takje munt. Serveer met warm warm toastbrood.