« Terug

Everzwijn-parmentier met witloof

Videorecept

Wild

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
Bereidingstijd
Niveau
Everzwijn-parmentier met witloof
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 35 min.
  1. Snij de witloofstronkjes in stukken en roerbak 2 minuten in hete boter. Giet er een scheutje water bij en bestrooi met de suiker. Kruid met een snuf nootmuskaat, peper en zout en laat op een zacht vuur garen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar. Giet ze af en stamp ze tot puree. Voeg een klont boter, het ei, de melk en de peterselie toe. Kruid met peper en zout en roer tot een stevige puree.
  3. Snij de ragout fijn en bak in boter goudbruin. Bestrooi met de bloem, verbrokkel er de bouiilon bij en giet er een scheutje water bij. Roer er dan de room onder.
  4. Schep de ragout in een ovenschaal. Schep er het witloof op en strijk glad. Schep er vervolgens de puree op. Bestrooi met het paneermeel en zet 5 à 10 minuten onder de ovengrill.