De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Everzwijnragout met kroketjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de ragout

Pompoenen Pompoen0,5
Wortelen Wortel4
Zoete aardappelen Zoete aardappel3
Everzwijnragout Everzwijnragout1 kg kg
Boter Boter150 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Uien Ui2
Abdijbier Abdijbier2 flessen fles
Peperkoek Peperkoek4 sneetjes sneetje
Mosterd Mosterd2 el el

Voor de aardappelkroketten

Aardappelen Aardappel1 kg kg
Eidooiers Eidooier1
Peper Peper
Zout Zout
Nootmuskaat Nootmuskaat
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Paneermeel Paneermeel200 g g
Eiwitten Eiwit4

Voor de wortelpuree

Wortelen Wortel800 g g
Peper Peper
Zout Zout
Suiker Suiker1 tl tl

Voor de gremolata

Citroenen Citroen1
Platte peterselie Platte peterselie1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1

Voor de witloofsalade

Stronkjes witloof Stronkje witloof4
Citroensap Citroensap2 cl cl
Rode uien Rode ui1
Olie Olie2 el el
Azijn Azijn2 el el

Voor de gekaramelliseerde appeltjes

Appels Appel4
Boter Boter20 g g
Suiker Suiker2,5 el el

Everzwijnragout met kroketjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:30 u.
(8)

Bereiding

Everzwijnragout

  1. Schil pompoen, wortel en zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  2. Bak het vlees in bakboter en olijfolie totdat het mooi bruin is. Schil ondertussen de uien en snij in schijfjes. Voeg toe aan het vlees en laat 5 minuten meestoven.
  3. Voeg de gesneden groenten toe aan het vlees. Schenk het bier over de ragout. Besmeer de peperkoek met mosterd en leg op de groenten.
  4. Laat de ragout gedurende een uur op een zacht vuurtje garen.

Aardappelkroketten

  1. Kook de aardappelen in gezouten water en giet af. Zet ze even terug op het vuur om al het vocht te laten verdampen. Pureer de aardappelen samen met 1 eierdooier en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.
  2. Haal de puree door een krokettenpers en vorm kroketten van zo'n 5 centimeter. Doe de bloem in een schaal en wentel de kroketten in de bloem.
  3. Zet 2 borden klaar: 1 gevuld met eiwitten en 1 met paneermeel. Rol de kroketten door het eiwit en daarna door het paneermeel. Zet de kroketten aan de kant en bak ze later goudbruin op 180°C. Warm de everzwijnragout en de appeltjes op een zacht vuurtje apart op. Als afwerking strooi je net voor het opdienen gremolata over de ragout.

Wortelpuree

  1. Schil de wortelen en snij ze in dikke schijven.
  2. Kook de wortelen in gezouten water, giet af en maak er puree van. Kruid af met peper, zout en een theelepel suiker.

Gremolata

  1. Rasp de citroen tot aan het witte vel.
  2. Pluk de peterselie van de stelen en hak ze fijn.
  3. Pel de knoflook en snij in heel kleine stukjes.
  4. Meng alle ingrediënten.
  5. Zet de gremolata aan de kant.

Witloofsalade

  1. Snij de witloofstronken doormidden en daarna in grove stukken.
  2. Meng het sap van een halve citroen met de stukken witloof, zodat ze niet bruin kleuren.
  3. Schil de rode ui en snij hem in fijne schijfjes. Voeg de uiringen aan de witloof toe.
  4. Kruid de witloofsalade met peper en zout, olie en azijn.

Gekaramelliseerde appeltjes

  1. Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes.
  2. Verwarm boter en suiker in een pan en bak de schijfjes appel 5 minuten aan beide kanten op een middelhoog vuur. Zorg dat de appeltjes mooi bruin van kleur zijn.
  3. Zet de appeltjes opzij.