« Terug

Fancy currywrap met parelhoen

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

70 min.
Bereidingstijd
Niveau
Fancy currywrap met parelhoen
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 70 min.
  1. Snipper de sjalot, pers de knoflook en rasp de gember. Maal alle ingrediënten voor de currypasta met een snufje zout fijn in een vijzel.
  2. Snij de parelhoen in 8 stukken. Besmeer het vlees met de helft van de currypasta en laat, afgedekt met folie, 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Snij de lente-uitjes in ringen en roerbak de helft 2 minuten in olie. Leg er de stukken parelhoen bij en bak het vlees rondom bruin. Voeg de resterende currypasta toe en schep om. Giet er de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes stoven.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de witloofstronken in reepjes van 2 centimeter, snij de wortelen in julienne. Stoof de groenten beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de parelhoen uit de curry en laat de curry wat inkoken. Giet de kokosmelk bij de curry en roer nog even door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Trek met een vork het vlees van de parelhoen uit elkaar en leg het vlees opnieuw in de curry. Schep wat rijst op de tortilla’s, verdeel er de groenten over en schep er een flinke lepel curry op. Werk af met de resterende lente-uitjes, koriander en gehakte cashewnoten. Serveer er limoenpartjes en wat currysaus bij.