De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fazantfilet met pompoencrème

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4
Appels Appel1
Butternutpompoenen Butternutpompoen1
Uien Ui4
Lente-uitjes Lente-ui6
Champignons Champignons
(gemengde)
400 g g
Walnoten Walnoten
(grofgehakt)
40 g g
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Tijm Tijm4 takjes takje
Volle melk Volle melk100 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Fazantfilet met pompoencrème

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(19)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de fazantfilets met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in hete boter. Leg ze in een ovenschaal, giet er het bakvet over en zet nog 10 minuten in de oven.
  2. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Bak ze in een diepe pan beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet er de melk bij en kook ze gaar. Pel de uien en snijd in partjes. Bak ze in hete boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak de boschampignons in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de fazantfilets uit de oven. Giet het braadvocht in een pan. Bind de peterselie en tijm samen en doe, samen met 1 dl water en de lente-uitjes, in de pan. Laat tot de helft inkoken. Haal door een zeef. Schil de appel en snijd in hele kleine blokjes. Voeg bij de saus, samen met enkele klontjes koude boter.
  4. Pureer de pompoenblokjes met de melk glad. Verdeel de crème over de borden. Schep er de boschampignons en de uien op. Leg er een fazantfilet op en werk af met de walnoten. Druppel er de saus over.

Tips:

  • Fazant serveer je goed doorbakken.
  • Dep het vlees droog voor het de pan in gaat.
  • Schroei fazant eerst dicht om de sappigheid te bewaren.
  • Bedruip fazant in de oven nu en dan met het kookvocht.