De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Feestgourmet met salade van patatas bravas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gourmetschotel lidl Gourmetschotel lidl
Champignons Champignons
Kerstomaten Kerstomaat
Courgettes Courgette
(in halve maantjes)
1
Aardappelen Aardappel1 kg kg
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Rode paprika's Rode paprika1
Gele paprika's Gele paprika1
Groene paprika's Groene paprika1
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes
(in blik)
400 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Amandelnoten Amandelnoot40 g g
Witte wijn Witte wijn150 ml ml
Mayonaise Mayonaise4 el el
Citroenen Citroen
(sap en geraspte schil )
0,33
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Feestgourmet met salade van patatas bravas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(35)

Bereiding

  1. Maak met de gourmetvleesjes, kleine spiesjes: wissel een vleesje af met een kerstomaatje, courgettestukje of champignon.
  2. Fruit de ui met twee teentjes geperste look glazig in olijfolie. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.Voeg de tomaten, paprikapoeder en cayennepeper toe en laat 15 minuten op een laag vuur sudderen.
  3. Snij de paprika's in reepjes. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Grilze gaar in een grillpan. Schil de aardappelen en snij ze in wedges. Kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Bak ze in hete olijfolie goudbruin en krokant.
  4. Kruid de tomatensaus met zout. Schep alles in een blender, voeg de geroosterde amandelen toe en mix glad.
  5. Meng het resterende teentje look, het citroensap- en rasp onder de mayonaise. Kruid bij met peper.Verdeel de aardappelen en de gegrilde paprika's over een mooi schaal. Schep er de tomatensaus op en bestrooimet de peterselie en lente-ui. Druppel er nog wat van de lookmayonaise over.