De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Frittata van mosselen met tomatensalsa

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen2 kg kg
Witte wijn Witte wijn
(droge)
1 dl dl
Eieren Ei6
Kookroom Kookroom2 dl dl
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze120 g g
Rode paprika's Rode paprika
(in kleine blokjes)
1
Tijm Tijm

Voor de tomatensalsa

Tomatensaus Tomatensaus3 dl dl
Mosselkookvocht Mosselkookvocht2 dl dl

Frittata van mosselen met tomatensalsa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
  2. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. Hou enkele mosseltjes apart voor de afwerking.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Maak de frittata: Meng de mosselen met de paprikablokjes, wat tijmblaadjes en de kaas. Verdeel het mengsel over ingeboterde bakvormpjes. Klop de eieren luchtig met de room en giet in de vormpjes. Plaats gedurende 15 min. in de oven.
  5. Verwarm de tomatensaus met het mosselkookvocht en werk af met wat gehakte tijm. Laat kort inkoken.
  6. Giet wat saus op een bord en schik daarop de frittata. Werk af met de apart gehouden mosseltjes.