De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fruitdessert met sorbet

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Diepvriesframbozen Diepvriesframbozen150 g g
Suiker Suiker1 el el
Ricotta Ricotta250 g g
Citroenen Citroen
(geraspt (zeste) )
1
Mango's Mango
(in blokjes)
0,25
Groene appels Groene appel
(in plakjes)
0,25
Kiwi's Kiwi
(in reepjes)
1
Blauwe bessen Blauwe bes10
Frambozen Framboos
(verse)
10
Aardbeien Aardbei
(in kwartjes)
10
Walnoten Walnoten
(gehakt)
10
Munt Munt

Fruitdessert met sorbet

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(6)

Bereiding

  1. Maak sorbet van de diepvriesfambrozen met een sorbet maker. Bewaar de sorbet even in de diepvries tot je hem nodig hebt. Wie geen ijsmachine heeft, kan voor ‘nice cream’ gaan: mix de bevroren frambozen met een klein geutje water tot een gladde massa in een keukenrobot of stevige blender met icecrush-functie.
  2. Klop de ricotta samen met de citroenzeste en suiker op tot een luchtige massa.
  3. Dresseer de citroen-ricotta op de borden, werk af met het fruit, de noten en een bolletje sorbet.
  4. Garneer met de munt.

Tips om je foto's te pimpen:

  • Smeer de ricotta uit met de bolle kant van de lepel
  • Varieer met de vormen en kleuren van fruit
  • Verse kruiden zorgen voor een frisse look