De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken eieren met rivierkreeftjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rivierkreeftjes Rivierkreeftjes60 g g
Lente-uitjes Lente-ui1
Eieren Ei4
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)4 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken eieren met rivierkreeftjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet per persoon een vuurvast vormpje of tas (à ca. 150 ml) in en plaats in een vuurvaste schaal. Verdeel het rivierkreeftenvlees over de vormpjes. Was de lente-ui en snijd deze in fijne ringen. Houd een halve eetlepel per persoon apart, verdeel de rest van de lente-uiringen over de rivierkreeften.
  3. Breek één voor één de eieren en giet telkens 1 ei in elke ovenvorm. Voeg ook 1 eetlepel room toe aan elke vorm. Kruid af met peper en zout. Vul de vuurvaste schaal met kokend water, zodat de vormpjes voor de helft in het water staan. Zet de schaal ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C, tot het ei gestold is. Werk af met de lente-uiringen en serveer warm bij het ontbijt.