« Terug

Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Videorecept

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Stoof de uien, look en selder in boter. Voeg de takjes tijm toe en laat even mee stoven. Blus met de wijn en de bouillon. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet er de room bij en laat inkoken tot saus. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de vis in éénpersoons porties en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in boter. Stoof de sjalot in boter goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat een beetje slinken. Bak de krieltjes goudbruin in boter.
  4. Giet de roomsaus door een zeef. Halveer de asperges en schep ze onder de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de spinazie met de asperges over de borden. Leg er een stukje kabeljauw op, schep er de krieltjes bij en werk af met de saus.