De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebraden lamsbout met groenten en krielaardappeltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout1
Uien Ui2
Bollen knoflook Bol knoflook1
Witte kolen Witte kool0,5
Wortelen Wortel2
Olijfolie Olijfolie10 cl cl
Boter Boter50 g g
Suiker Suiker4 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing2 el el
Witte wijn Witte wijn75 cl cl
Groentebouillonpasta Groentebouillonpasta1 el el
Tijm Tijm
Krielaardappelen Krielaardappel800 g g
Citroenen Citroen2
Peper Peper
Zout Zout

Gebraden lamsbout met groenten en krielaardappeltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(11)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de uien, knoflook, witte kool en wortelen schoon. Snij de ui, witte kool en wortelen in stukken. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
  3. Bak de lamsbout goudbruin in de olijfolie en boter, kruid met peper en zout. Schuif in de oven en laat 1 uur bakken. Bedruip de lamsbout regelmatig met de braadjus.
  4. Voeg na 30 minuten de groenten toe aan de braadslee en wacht tot de ui glazig wordt. Besprenkel met de suiker en honing. Blus met de witte wijn en bouillonpasta. Breng op smaak met peper, zout en een handvol tijm. Bak intussen ook de krielaardappeltjes met rozemarijn in de oven.
  5. Snij de citroenen in stukken en voeg toe aan de braadslee. Laat verder garen. Schep de groenten en citroenen uit de bouillon als de lamsbout bijna gaar is. Laat de braadjus inkoken tot de gewenste dikte.
  6. Versnij de lamsbout en serveer met de groenten, krielaardappeltjes en saus.

ONZE WIJNTIP: Fortius Gran Reserva, 2004