« Terug

Gebraden lamsbout met groenten en krielaardappeltjes

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

75 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gebraden lamsbout met groenten en krielaardappeltjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 75 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de uien, knoflook, witte kool en wortelen schoon. Snij de ui, witte kool en wortelen in stukken. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
  3. Bak de lamsbout goudbruin in de olijfolie en boter, kruid met peper en zout. Schuif in de oven en laat 1 uur bakken. Bedruip de lamsbout regelmatig met de braadjus.
  4. Voeg na 30 minuten de groenten toe aan de braadslee en wacht tot de ui glazig wordt. Besprenkel met de suiker en honing. Blus met de witte wijn en bouillonpasta. Breng op smaak met peper, zout en een handvol tijm. Bak intussen ook de krielaardappeltjes met rozemarijn in de oven.
  5. Snij de citroenen in stukken en voeg toe aan de braadslee. Laat verder garen. Schep de groenten en citroenen uit de bouillon als de lamsbout bijna gaar is. Laat de braadjus inkoken tot de gewenste dikte.
  6. Versnij de lamsbout en serveer met de groenten, krielaardappeltjes en saus.

ONZE WIJNTIP: Fortius Gran Reserva, 2004