Keukentips

Taal

NL | FR
Boodschappenlijst Favoriete recepten Favorieten
« Terug

Gelakte eend met gebakken witloof

Wild

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gelakte eend met gebakken witloof
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
Extra tijdsinformatie:

15 min. oven

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en de frietketel op 180 °C.
  2. Breng alle ingrediënten voor de lak aan de kook.
  3. Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings in. Bak de filets telkens gedurende 3 minuten eerst op de velkant en dan op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en zet de gebruikte pan met het bakvet opzij om later de witloof in te bakken.
  4. Schik de eendenborstfilets in een ovenschaal en overgiet met de lak. Plaats 15 min in de oven en overgiet om de 2 minuten met de lak. Haal uit de oven en dek gedurende 5 minuten af met aluminiumfolie.
  5. Snijd de witloofstronken doormidden en rol rond elke helft een sneetje ontbijtspek. Bak kort aan in het eendenvet en gaar verder in de oven.
  6. Frituur de pommes noisettes.
  7. Serveer 3 witloofstronkjes per persoon met enkele pommes noisettes en wat gehakte peterselie. Presenteer hierbij sneetjes eendenborstfilet en besprenkel met de overgebleven lak.