De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gelakte parelhoen met wortelen en kruidensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen
(in filets gesneden)
1
Wortelen Wortel
(in schijfjes)
3
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Vloeibare honing Vloeibare honing3 el el
Currypoeder Currypoeder1 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Water Water1 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Witte wijn Witte wijn150 ml ml
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden185 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
1 el el

Gelakte parelhoen met wortelen en kruidensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de wortelen samen met de gepelde lookteentjes in water met wat peper, zout en een scheut olijfolie tot ze gaar zijn. Giet de wortelen af en kruid eventeel nog met peper en zout.
  3. Meng de honing, het citroensap en het curry- en paprikapoeder door de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk de parelhoenfilets met het honingmengsel. Leg de filets in een braadslee en zet 30 minuten in de oven.
  4. Voor de saus:Giet het braadvet van de parelhoen in een steelpan. Doe er de sjalot bij en laat even fruiten. Giet er de wijn bij en laat voor de helft inkoken. Schep er de kruidenkaas en peterselie onder.
  5. Serveer de parelhoen met de wortelen en de saus.

TIP: De looktenen smaken perfect bij dit gerecht. Ze zijn door het koken lekker zacht en hebben een licht knoflooksmaak (door het koken verliest knoflook zijn sterke smaak).