De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gemarineerd konijn op de BBQ

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parkkonijnen Parkkonijn1
Krielaardappelen Krielaardappel
(minikrieltjes)
400 g g
Jonge wortels Jonge wortel12
Vermout Vermout
(witte)
4 dl dl
Tijm Tijm takjes takje
Platte peterselie Platte peterselie
Boter Boter50 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Rode uien Rode ui1
Groentebouillon Groentebouillon4 dl dl
Bearnaisesaus Bearnaisesaus4 dl dl
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Gemarineerd konijn op de BBQ

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Hak de look en de ui fijn, rits de tijm van de takjes en schik dit alles met de stukken konijn in een schaal. Bevochtig met de vermout. Bedek met folie en laat 12u marineren in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan en verwarm hem tot de houtskool witheet is.
  3. Kruid de stukken konijn en grill ze in het midden van de barbecue. Wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie en plaats ze aan de zijkant van de barbecue. Laat het konijn daar verder garen.
  4. Kook de jonge wortels in de groentebouillon. Laat schrikken in ijswater. Snijd ze in de lengte middendoor en bak aan in gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
  5. Frituur of bak de minikrieltjes krokant.
  6. Meng de béarnaise met enkele eetlepels marinadevocht en werk af met wat gehakte peterselie.
  7. Presenteer het konijn met de wortelen en schik daarbij de béarnaise en de minikrieltjes.