De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gemarmerde tulbandcake met chocoladeglazuur

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Suiker Suiker200 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker24 g g
Eieren Ei4
Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Bakpoeder Bakpoeder12 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder3 el el
Melk Melk60 ml ml
Pure chocolade Pure chocolade150 g g
Boter Boter200 g g
Boter Boter

Gemarmerde tulbandcake met chocoladeglazuur

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(20)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker glad. Mix er één voor één de eieren door. Zeef er de bloem met het bakpoeder bij en spatel door het deeg.
  2. Doe 1/3 van het beslag in een andere kom. Los de cacao op in de melk en meng door 1 deel van het beslag.
  3. Beboter een tulband cakevorm en bestuif met bloem. Stort het ’witte’ beslag erin en giet daarop het cacaobeslag. Ga er met een vork lichtjes door voor een marmereffect.
  4. Zet 50 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er een klontje boter door zodat de chocolade mooi glanst. Giet over de cake en serveer meteen. Test met een prikker op gaarheid: er mag geen beslag meer aan hangen.