Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 4 | |
Kikkererwten
Kikkererwten (uit bokaal/blik) | 400 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Avocado's Avocado | 1 | |
komkommers Komkommer | 1 | |
Kroppen sla Krop sla | 1 | |
Rode uien Rode ui | 1 |
Toppings:
Feta Feta | 100 g g | |
Geroosterde pompoenpitten Geroosterde pompoenpitten | ||
Lente-uitjes Lente-ui | ||
Platte peterselie Platte peterselie |
Voor de yoghurtdressing:
Magere yoghurt Magere yoghurt | 200 g g | |
Bieslook Bieslook | 1 bosjes bosje | |
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Citroenen Citroen | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGepofte zoete aardappel met kikkererwten en salade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en neem 2 bakplaten klaar
- Boen de zoete aardappelen schoon onder de kraan, prik in met een vork en besprenkel met olijfolie. Laat ze gaar poffen in de oven (ongeveer 40 min).
- Neem ondertussen een kom en meng de uitgelekte kikkererwten met de olijfolie, het paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout.
- Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven bij de zoete aardappel. Laat ze gedurende 30 min krokant bakken. Schep ze na 15 min even om.
- Maak ondertussen de salade door de sla te wassen, de komkommer en de avocado in stukken te snijden en de rode ui in ringen. Meng alles.
- Maak de yoghurtdressing door de bieslook en peterselie fijn te snijden, de citroen te persen en samen met de andere ingrediënten onder de yoghurt te mengen.
- Bereid intussen ook de toppings voor, door de feta kaas te verkruimelen, de lente-ui in ringetjes te doen en de peterselie grof te haken.
- Neem de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven. Breek de zoete aardappelen voorzichtig open met een vork en verdeel de geroosterde kikkererwten over de aardappelen. Werk af met de toppings. Serveer met de knapperige salade met de yoghurtdressing.
Eens vegetarisch eten is altijd een goed idee. Voor je voetafdruk, maar ook voor je smaakpapillen en je lichaam. Neem nu dit recept met zoete aardappel en kikkererwten: dat is superlekker én zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Vezels en vitamine C uit de zoete aardappel, natuurlijk, maar ook plantaardige eiwitten van de kikkererwten. Dat heb je nodig om je spieren te onderhouden*, en dus ook om straffe stoten uit te halen. Op een namiddag je hele tuin snoeien, bijvoorbeeld. Met een schaar. Of tegen 100 per uur van een berg scheren. Met een fiets.
Nog meer zin gekregen om te eten zoals de mannen van de Wolfpack? Ontdek hier alle recepten van Marije Jongedijk, nutritioniste bij Deceuninck - Quick-Step.
*Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa.