« Terug

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en salade

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en salade
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en neem 2 bakplaten klaar
  2. Boen de zoete aardappelen schoon onder de kraan, prik in met een vork en besprenkel met olijfolie. Laat ze gaar poffen in de oven (ongeveer 40 min).
  3. Neem ondertussen een kom en meng de uitgelekte kikkererwten met de olijfolie, het paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout.
  4. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven bij de zoete aardappel. Laat ze gedurende 30 min krokant bakken. Schep ze na 15 min even om.
  5. Maak ondertussen de salade door de sla te wassen, de komkommer en de avocado in stukken te snijden en de rode ui in ringen. Meng alles.
  6. Maak de yoghurtdressing door de bieslook en peterselie fijn te snijden, de citroen te persen en samen met de andere ingrediënten onder de yoghurt te mengen.
  7. Bereid intussen ook de toppings voor, door de feta kaas te verkruimelen, de lente-ui in ringetjes te doen en de peterselie grof te haken.
  8. Neem de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven. Breek de zoete aardappelen voorzichtig open met een vork en verdeel de geroosterde kikkererwten over de aardappelen. Werk af met de toppings. Serveer met de knapperige salade met de yoghurtdressing.

Elke dag de rit om de kinderen af te zetten, naar het werk sprinten, dan zorgen dat het avondeten in een goeie tijd op tafel komt,… da’s toch eigenlijk ook topsport. En daarom hebben wij aan de nutritionist van Deceuninck - Quick-Step, gevraagd wat je best kan eten, om er dag na dag een patat op te kunnen geven.

Ontdek hier alle recepten van Marije.