« Terug

Gerookte zalm op een stokje

Videorecept

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

15 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gerookte zalm op een stokje
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 15 min.
Extra tijdsinformatie:

30 min koelen

  1. Hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
  2. Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met de roomkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
  3. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, basilicum, het citroensap en –rasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Schep de saus in een spuitzak en leg in de koelkast.
  4. Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder het folie en snijd in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg in het midden telkens een zalmlolly. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes. Geef er de resterende avocadosaus bij.