De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde broccoli met prei en paprika

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Broccoli's Broccoli
(stengel verwijderd)
4
Groentebouillon Groentebouillon2,5 l l
Rode paprika's Rode paprika
(in plakjes)
2
Preistengels Preistengel
(in ringen - enkel het wit)
3
Oude kaas Oude kaas
(in dunne plakjes)
200 g g
Basilicum Basilicum bosjes bosje
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
1 el el
Azijn Azijn2 el el
Honing Honing1 tl tl
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Geroosterde broccoli met prei en paprika

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(14)

Bereiding

  1. Verhit wat boter in een pan en bak de prei met de tijm 10 minuten. Voeg de azijn en honing toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten verder bakken. Bak ook de plakjes paprika in boter beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de bouillon aan de kook, leg er de stronken broccoli in en laat in 4 minuten beetgaar koken. Haal ze uit de bouillon en laat uitlekken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in elke stronk 3 of 4 inkepingen met 3 cm tussenruimte.
  3. Vul elke inkeping met een plakje kaas, plakjes paprika, prei en blaadjes basilicum. Druppel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.