« Terug

Geroosterde maïs met kruidenboter

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

25 min.
Bereidingstijd
Niveau
Geroosterde maïs met kruidenboter
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 25 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Voor de kruidenboter: Laat de boter zacht worden. Meng er dan alle ingrediënten onder.
  3. Haal voorzichtig de bladeren van de maïs naar achteren. Smeer de mais in met de helft van de boter en duw de bladeren weer terug. Bind vast met een touwtje. Schik ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui. Haal de maïskolven uit de schaal en schep er de uien in. Trek de bladeren van de kolven terug naar achteren en bind ze bovenaan vast. Besmeer opnieuw met de boter, leg ze op de uien en zet nog eens 5 minuten in de oven.
  5. Garneer met peterselie en serveer met de limoenpartjes.

TIP: Lekker bij geroosterd vlees.